Kadın Kanserleri Farkındalığı İçin Bisiklet Turu

Değerli Üyemiz,

Kanser Daire Başkanlığınca, kadın kanserleri konusunda toplumda farkındalık oluşturulması ve toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla 10-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında spor etkinliği olarak (bisikletli veya yaya) “Kadın Kanserleri Farkındalığı İçin Bisiklet Turu” düzenlenecektir. Konu ile ilgili gelen yazı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Katılmak isteyenlerin ekteki formu doldurup, 09.04.2016 tarihine kadar troddernegi@gmail.com adresine göndermeniz rica olunur.

Saygılarımızla.

 

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği

Kanser Daire Başkanlığınca, kadın kanserleri konusunda toplumda farkındalık oluşturulması ve toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla 10-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında spor etkinliği olarak (bisikletli veya yaya) “Kadın Kanserleri Farkındalığı İçin Bisiklet Turu” düzenlenecektir.

            Kanser Daire Başkanı olarak Başkan Yardımcılığı yürütülen Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneği işbirliğiyle; Avusturya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan güzergâhlarından gelen bisikletli ekipler Edirne, Çorlu/Tekirdağ üzerinden İstanbul Boğaziçi köprüsüne ulaşacaklardır. Etkinliğe katılacak diğer ekipler ise Ankara, Gerede/Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli güzergâhlarından diğer ekipler gibi 14 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’a ulaşacaklardır.

Konuya ilişkin “Bisiklet Turu Güzergâh Programı” ekte olup söz konusu etkinliğe Sivil Toplum Kuruluşları ve bireysel katılımcılar katılabilecektir. Katılmak isteyen Sivil Toplum Kuruluşları ve bireysel katılımcılar;

·         Katılımcı sayısını (Adı- Soyadı , Kadın-Erkek) ,

·         Katılımcıların bisiklet güzergahına nereden katılacakları ve kaç km bisiklet sürecekleri,

·         Katılımcıların üst beden ölçülerine (L-XL) ait bilgileri,

30 Mart 2016 tarihine kadar Başkanlığımıza (kanser.merkez@gmail.com ) ve cc ’de yer alan Bakanlığımız Bisiklet ve Fiziksel Aktivite Danışmanı Sayın Salih YALIZAT beye bildireceklerdir.

Ayrıca:

·         Start noktaları ve Oteller bilahare belirtilecektir.(otel’ de konaklamalar kişi ve kuruluşlara aittir)

·         Katılımcılar kendi bisikletleri ile gelecektir.

·          Bakanlığımız bisiklet kullanıcılarına forma verecek olup katılımcılar derneklerini temsil eden formaları ile de gelebilecektir. (Boğaz girişinde Bakanlığımız tarafından formalar dağıtılacak olup Beylerbeyi’ n de basın açıklaması sırasında herkes kendi derneğini temsilen istediği formayı giyebilecektir.)

       Katılım talebinde bulunurken Boğaziçi köprüsünde katılımcı sayılarının kısıtlı olacağı dikkate alınmalıdır.

Söz konusu farkındalık etkinliğine dair detaylı bilgiler http://www.ride4women.com/en/ adresinde yer almakta olup katılmak isteyen Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllüler (bisikletli ya da yaya katılımcılar) kanser.merkez@gmail.com adresine bildirmeleri ve ayrıca uluslararası sitede logolarına yer verilmesi için Dr. Mario SZVETİTS (ms@bmmc.cc) ile temasa geçmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederim.

Doç. Dr. Murat GÜLTEKİN   

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

Kanser Daire Başkanlığı

 

EK:  1- Güzergah Programı

       2-Katılımcı Bilgi formu